Sposób przygotowania

Zalewamy grzyby letnią wodą i odstawiamy na 2 h.

Gotujemy do miękkości w tej samej wodzie. po ostudzeniu bardzo drobno siekamy. Bardzo drobno pokrojona cebule dusimy na masle, dodajemy posiekane grzybki, solimy i doprawiamy do smaku. Studzimy

Z maki, jaja, soli i odbrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto na uszka. Rozwałkowujemy na cieńki placek, z którego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nakładamy farsz na ciasto i lepimy uszka. Gotujemy i podajemy z barszczem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zapachniało wigilią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !