Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, namoczyć w wodzie na 30- 60 minut, ugotować do miękkości przez około 40 minut. Następnie odcedzić i odstawić do wystygnięcia. Cebule poszatkować, marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na jarzynówce. W głębokim garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, po 5-10 minutach dodać starte warzywa, dusić około 15 minut, dodać przyprawy i koncentrat, następnie grzyby i mocno podgrzać. Gorące grzyby wraz z warzywami przekładać do słoików, zakręcać i odstawiać pokrywką do dołu. Nie pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie wypróbuję w tym roku
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda mniam, mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super sałateczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo ciekawy pomysł na smaczną sałatkę :) a czy ona nie fermentuje w słoikach ? bo kiedyś miałam zrobione coś podobnego i wszystko wyrzuciłam :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !