Sposób przygotowania

Makrelę kroimy w 2cm dzwonki. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Do rondelka wlewamy bulion rybny (może być wołowy lub drobiowy jeśli nie mamy rybnego). Dodajemy cukier, białe wino i zagotowujemy. Wkładamy makrele, na niej kładziemy plasterek imbiru i gotujemy na malutkim ogniu 5 min. Dodajemy sos sojowy i gotujemy kolejne 10 min. Zamiast makreli można użyć innej ryby.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł, kiedyś sprawdzę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super, super, super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Intrygujący zestaw składników- z chęcią spróbuję !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !