Sposób przygotowania

Karpia, oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć płetwy, posolić i zostawić na 15-20 minut. Grzyby namoczyć i ugotować. Ugotowane grzyby odsączyć na sicie i pokroić w paski . W ten sam sposób pokroić bułkę. Grzyby i bułkę włożyć razem na patelnie, na mocno rozgrzany tłuszcz, posolić i posypać pieprzem i obrumienić.Część grzybów z bułką włożyć do środka ryby, zaszyć nitka. Karpia ułożyć na mocno rozgrzanej patelni i szybko obsmażyć. Lekko podrumieniona rybę przenieść na ogniotrwały półmisek i obłożyć pozostałymi grzybami z bułką. Dodać śmietanę wymieszana z solą, pieprzem i maka. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !