Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, cebulę w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Zrumienić. Dodać mięso i smażyć, aż zacznie puszczać soki. Wsypać kilka łyżek Kucharka (do smaku), 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki i 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki. Zasypać mięso mąką i wlać 1 litr wody. Wymieszać. Dodać pokrojone ziemniaki - dusić, aż mięso będzie miękkie. Doprawić pieprzem według uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ale smakołyk
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ale smakołyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !