Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jaja
¾ szkl. cukru
¾ szkl. mąki [ w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej ]
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem. Dodawać kolejno pozostałe składniki. Dodać mąki z proszkiem i delikatnie wymieszać. Upiec.

Ciasto kokosowo-makowe:
6 białek
15 dkg kokosu
10 dkg maku suchego [nie gotować i nie mielić].
1 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, delikatnie wymieszać z makiem, kokosem i proszkiem do pieczenia. Upiec.

Masa:
1,5 szkl. mleka
4 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki zwykłej
1 szkl. cukru

Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Utrzeć z 1 kostką masła.

Przekładać:

Biszkopt – masa – ciasto kokosowo-makowe – masa. Na wierzchu poukładać herbatniki maczane w ponczu [ wódka + woda + cukier + sok z cytryny ] lub w kawie.
Polać polewą, posypać kokosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe !! Lubię takie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Przepis interesujący
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pije kuba do jakuba a potem pijany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !