Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler ugotować w mundurkach , ostudzić , obrać i pokroić w kostkę .Z fasoli odlać zalewę i przepłukać wodą ( przegotowaną ) , odsączyć .Korniszony pokroić w kosteczkę .Śledzie wyjąć z oleju . przekroić wzdłuż płata , a potem na centymetrowe kawałki .Warzywa, ziemniaki, fasolę i śledzie włożyć do miski .Wlać olej i wymieszać. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Zamieszać .Wstawić do lodówki na minimum godzinę .

Ja sobie ułatwiam pracę .Robie sałatkę gdy mam warzywa z wywaru , z ziemniaki z obiadu .Wtedy trwa to tylko 10 minut .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !