Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z winogronami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kotlety
winogrona 20 szt.
miód 1/2 łyżeczki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z winogronami :

Kotlety lekko stłuc tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć , skropić lekko octem balsamicznym , posmarować miodem i zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące Na patelni rozgrzać olej ze smalcem i obsmażyć na nim schab na rumiano z obu stron .Podlać 1/4 szklanki wody. Przykryć i dusić na małym gazie. Gdy schab jest już miękki dodać pokruszoną kostkę mięsna ( do smaku – dodawać po kawałku ) przekrojone na połówki winogrona i ogrzewać przez 5 minut. Doprawić sos do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 22.11.2011 23:26
pycha
jolaxa 19.06.2011 23:24
pycha
ZEWA 25.10.2010 20:49
A to ciekawe, jeszcze nigdy nie dodawałam winogron do mięs.
Emilia22 30.09.2010 07:59
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak