Sposób przygotowania

Rodzynki opłukać, odcedzić i zalać rumem. Dodać migdały, 4 łyżki cukru, cynamon, kardamon, skórkę z cytryny i wymieszać ze śmietanką. Masę marcepanową pokroić w cienkie plastry. Twarożek odsączyć i wymieszać z mlekiem, dodając jajko, olej, 8 łyżek cukru i cukier waniliowy. Wszystko zagniatać dodając stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto rozwałkować na prostokąt, z dłuższego brzegu odciąć pasek szer. 2 cm. Ciasto włożyć do natłuszczonej formy i ułożyć na nim plastry marcepanu i nadzienie. Długie brzegi zwinąć z każdej strony do połowy. Pasek ciasta pociąć na 4 części, każdą z nich ułożyć w poprzek. Piec około 60 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    slodki deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !