Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania. Do wody można dolać trochę oleju lub oliwy, żeby się nic nie posklejało.

Pomidory myjemy, obieramy (najlepiej naciąć skórki i sparzyć) i wyrzucamy gniazda nasienne. Cukinię wystarczy porządnie umyć i nie obierać. Jedno i drugie kroimy w niewielką kostkę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkrajamy 2 albo 4 połówki ząbków czosnku. Po chwili wsypujemy cukinię i lekko solimy. Gdy lekko zmięknie, po paru minutach, dosypujemy pokrojonego pomidora. Dosalamy ponownie i dodatkowo pieprzymy.

Wykładamy makaron na talerze i zasypujemy warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !