Sposób przygotowania

W misce mieszamy niezbyt dokładnie cukier, letnie mleko, jajka, posiekaną margarynę i pokruszone drożdże. Nakrywamy lnianą ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie dodajemy szczyptę soli, mąkę i wyrabiamy gładkie ciasto. Na koniec dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy w ciepłym miejscu jeszcze na około 30 minut.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy 50 min. W temp. 180st (najlepiej z termoobiegiem).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbbiam drożdżowe ciasta
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    i do tej babki herbatka - pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Babka drożdzowa pyszna i zdrowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    babka drożdżowa -to jest to co bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    już niedługo święta, więc przepis się przyda :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    pyszna babeczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo ładna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Babeczki, wieńce to coś, co lubię
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam drożdżowe ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !