Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmielić, można dodać trochę szczypiorku.
Z masy zrobić nieduże kulki, lekko spłaszczyć i usmażyć na teflonowej patelni lub upiec w piekarniku.


Kapusta z z grzybkami


0,5 kg. kapusty kiszonej
1 marchewka
5 dkg grzybów suszonych lub 10 dkg mrożonych
lub pieczarek
cebula
pomidor sparzony i obrany ze skórki
sól
pieprz
przyprawa do potraw z kapusty


Kapustę wypłukać, obgotować i odcedzić.
Podlać wodą dodać startą na tarce z grubymi oczkami marchewkę...
dodać przyprawy i dusić pod przykryciem.
Cebulę zeszklić na kilku kroplach tłuszczu dodać grzybki i podsmażyć.
Dodać do kapusty, pomidora pokroić i też dodać.. wymieszać zagotować..
można dodać natkę pietruszki..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !