Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 kg
woda 4 litry
ocet 10 % 0,5 litra
cukier 3 szklanki
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula konserwowa

Cebulę obrać, włożyć do słoików. Przygotować zalewę: połączyć gorącą wodę z octem, doprawić sola i cukrem. Cebulę zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.11.2010 18:44
nigdy nie robiłam samej cebuli, zawsze była jedynie dodatkiem do innych sałatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak