Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Suche składniki (mąkę, sodę, brązowy cukier, cukier waniliowy, sól) wymieszać. Roztopić w rondelku masło, dodać do niego zapach waniliowy. Mieszankę lekko przestudzić i dodać do mąki. Do mieszanki wbić jajka, dodać pokruszoną czekoladę, rodzynki, musli, kandyzowane owoce - co kto lubi. Dokładnie wymieszać.
Wykładać łyżką na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zachować duże odstępy, bo ciasteczka rosną. Gotowe do upieczenia ciasteczka można udekorować, np. m&m\'sami. Piec ok. 8-10 minut. Uwaga! ciasteczka łatwo się przypalają!
Najlepiej smakują ze szklanką chłodnego mleka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !