Sposób przygotowania

Miso najpierw peklujemy - do litra wody dodajemy 4 łyżki soli, 2 ząbki czosnku i przyprawy w/w. Moczymy w tej solance 48 godzin, przewracając co jakiś czas. Potem gotujemy w wodzie z ulubionymi przyprawami ( ja dodaję majeranek), aż widelec wbity w mięso wchodzi w nie bez oporu a płyn wyciekający z niego będzie przezroczysty. Studzimy w płynie, w którym się gotowała. Taką wędlinę można jeść i na ciepło i na zimno.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pamiętam jej smak z dzieciństwa!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    robię podobną czasami, i wszystkim smakuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda bardzo apetycznie :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetna wędlinka do chleba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pieczone mięsko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    swojska,najlepsza !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !