Sposób przygotowania

Mięso zalej litrem wody, dodaj liść laurowy i ziarenka pieprzu. Na wolnym ogniu gotuj godzinę do zawrzenia. Dodaj sól, pokrojoną na kawałki włoszczyzną i gotuj kolejną godzinę.
Mięso wyjmij z rosołu niech ostygnie. Osączone buraki pokrój w kostkę i ogórki. Posiekaj cebulę. Jabłka pokrój w ćwiartki.
Majonez wymieszaj z jogurtem i zalewą z ogórków. Odłóż 4 łyżki sosu, resztę wymieszaj z 4 łyżkami zalewy z buraków.
Filety obierz ze skóry i drobno pokrój, wymieszaj z pokrojonym w kostkę mięsem, jabłkami, cebulą, ogórkami i burakami. Dodaj sos. Wymieszaj. Dopraw.
Sałatkę przełóż do salaretek. Posiekaj orzechy laskowe. Udekoruj, posyp orzechami i koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !