Sposób przygotowania

Kawę rozpuszczalna wy mieszać z cukrem i zalać 100ml wrzącej wody, wymieszać i odstawić na kilka minut do wystygnięcia, a następnie wstawić do lodówki i mocno schłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno i również schłodzić.
Do kawy wlać mleko, wymieszać i przelać do 4 wysokich szklanek. Długą łyżeczką wlać połowę sosu czekoladowego na wewnętrzne ścianki szklanek tak, aby na ściankach powstał wzorek ciemnych paseczków. Ubitą śmietanę przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki, porcjami wyciskać do szklanek z napojem kawowym. Deser udekorować pozostałym sosem czekoladowym i czekoladowymi ziarenkami kawy. Podawać mocno schłodzony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Czy smaczne?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !