Sposób przygotowania

1.piersi z kurczaka pokroić równą kostkę na średniej wielkości.
2. Nalać jogurtu naturalnegow równych częściach do dwóch miseczek. Do jednej miseczki dodać curry, do drugiej pieprz cauenne i dobrze wymieszać.
3. Połowę kurczaka umieścić w miseczce z sosem curry, a drugą połową w sosie chilli i odstawić na kilka godzin ( najlepiej całą noc).
5. Na patyczki do szaszłyków nabijać przemiennie kawałki kurczaka, szalotki i paprykę.
6.Całość można zgrillować, opiec w piekarniku lub usmażyć na złoto na patelni bez tłuszczu.
7. Najlepiej smakuje z ryżem na sypko lub zapiekanymi ziemniaczkami ( przepis już umieściłam w serwisie) oraz surówką z sezonowych warzyw.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    pycha, akurat na majówkę...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne, jak następnym razem będę grillował robię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !