Sposób przygotowania

Pory dzielimy na liscie.Wkładamy na 2 minuty do posolonego wrzatku.Odcedzamy i osuszamy.Poledwiczki myjemy suszymysolimy i smarujemy musztarda,miodem sokiem z cytryny i pieprzem.Wstawiamy na dwie godz do lodówki.Zamarynowane poledwiczki owijamy lisciami pory( miejsce przy miejscu.)Układamy w zaroodpornej formie.Smarujemy olejem i wstawiamy do piekarnkia rozgrzanego w 180 st.na 45 minut.Ziemniaki obieramy,płuczemy i tniemy w kosteczke.Smazymy na rumiano na oleju.Solimy.Posypujemy posiekanymi ziołami,przekładamy na ogrzany półmisek.Poledwiczki kroimy w grube plastry,i układamy na ziemniakach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !