Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki budyniowe
Do miski wsypać 1 szklankę i 1 łyżkę mąki, pół szklanki cukru, budyń waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Zalać połową masła, połową jajka, połową szklanki mleka i wymieszać łyżką.
Do drugiej miski wsypać resztę mąki, cukru, proszku do pieczenia, łyżkę kakao i budyń czekoladowy, wymieszać i dolać resztę mleka, masła i jajka, wymieszać łyżką.
W każde wgłębienie blaszki do pieczenia muffinek włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać dużą łyżkę białej masy, a następnie czarnej. Do każdej papilotki włożyć widelec i zakręcić nim 3 razy wokół własnej osi, żeby wymieszać troszkę obie masy.
Piec w 180 stopniach ok 40 minut.
Przepis na 12 babeczek