Sposób przygotowania

Składniki ciasta na nalesniki miksujemy na gładka mase.Patelniec rozgrzewamy cienko smarujemy olejem.Małymi porcjami wlewamy ciasto i smazymy 12 nalesników.Przygotowujemy sos;Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamyszklimy na oliwie.Pomidory kroimy dodajemy do czosnku i cebuli i posmazamy.Wlewamy bulion i sok pomidorowy.Przyprawiamy ziołami sola i pieprzem i sosem tabasco.Gotujemy 5 minut.Robimy nadzienie.Pestki słonecznika rumienimy na łyzce rozgrzanego oleju.Dodajemy szpinak i obrany roztarty czosnek.Mieszajac smazymy przez minute.Dokładamy smietane i pokrojana w kostke fete.Przyprawiamy do smaku.Farsz rozkładamy na nalesnikach,zwijamy je w rulony.Polewamy goracym sosem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !