Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki ze szpinnakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1i 1\\3 szkl
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
olej
czosnek 1 zabek
śmietana 30-pocentowa 2 łyzki
szpinak 60 dag
pestki słonecznika 5 dag
sos pomidorowy
pomidory 4 SZT
cebula 1 szt
sól, pieprz
oliwa
bulion warzywny 1 szkl
sok pomidorowy 1 szkl
Nadzienie: 10 dag
ser feta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki ze szpinnakiem

Składniki ciasta na nalesniki miksujemy na gładka mase.Patelniec rozgrzewamy cienko smarujemy olejem.Małymi porcjami wlewamy ciasto i smazymy 12 nalesników.Przygotowujemy sos;Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamyszklimy na oliwie.Pomidory kroimy dodajemy do czosnku i cebuli i posmazamy.Wlewamy bulion i sok pomidorowy.Przyprawiamy ziołami sola i pieprzem i sosem tabasco.Gotujemy 5 minut.Robimy nadzienie.Pestki słonecznika rumienimy na łyzce rozgrzanego oleju.Dodajemy szpinak i obrany roztarty czosnek.Mieszajac smazymy przez minute.Dokładamy smietane i pokrojana w kostke fete.Przyprawiamy do smaku.Farsz rozkładamy na nalesnikach,zwijamy je w rulony.Polewamy goracym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak