Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w śliwkowej zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
śliwki 3/4 kg
cukier 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w śliwkowej zalewie

Gruszki obrać, oczyścić, podzielić na ćwairtki. Ułożyć w słoikach. Śliwki oczyścić, zagotować, odparowac, dodać cukier i przetrzeć przez sito. Napełniac przecierem gruszki w słikach. Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.04.2011 00:16
No i proszę - super! :)
goofy9 14.03.2011 17:14
racja, są pyszne
romanrafal
romanrafal 13.03.2011 08:19
moja babcia takie robiła,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak