Sposób przygotowania

Pomidory konserwowe odsączyć i pokroić na ćwiartki. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, następnie dodać pomidory. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem Prymat. Dusić około 30 minut. Kalafior oczyścić i podzielić na różyczki, gotować przez 10 minut w 1/4 litrze wody. Pomidory poćwiartować. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Sosem pomidorowym posmarować natłuszczoną formę, ćwiartki pomidora ułożyć wzdłuż brzegów, kalafior na środku, doprawić solą i gałką muszkatołową. Parmezan wymieszać z bułką tartą i posypać wierzch zapiekanki. Rozrzucić kawałki masła. Piec około 30 minut, dopóki kalafior nie zarumieni się na złotobrązowy kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    powiedzmy że skusił bym sie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !