Sposób przygotowania

Farsz przygotowujemy wedle uznania i tego co nam zostało w kuchni. Najczęściej mój farsz składa się z mięska zdjętego z kości z rosołku (mięsko oczywiście zmielone), do tego ugotowana i zmielona kapusta kiszona, mogą też być pieczarki (ja ścieram je na grubych oczkach tarki i podsmażam z cebulą). Wszystkie składniki farszu mieszam i doprawiam solą, pieprzem, majerankiem.
Teraz czas na placki. Ugotowane ziemniaki mieszam z mąką i 3 jajkami (wychodzi ciasto kopytkowe). Odrywam kawałek ciasta, robię kulkę i spłaszczam ją, na spłaszczone ciasto nakładam farsz, formuję placek i smażę go na oleju z obu stron. Placki można jeść same, można oblać je ketchupem, sosem pomidorowym lub czosnkowym. Danie szybkie, proste i tanie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    też takie robię pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    robiłam i polecam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !