Sposób przygotowania

PLACKI Z CUKINII:
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i roztrzepanym jajkiem, stopniowo wlewając mleko. Ciągle mieszać, aż ciasto będzie gładkie. Wymieszać z cukinią startą na tartce na grubych oczkach. Wycisnąć, jeśli będzie dużo soku, wycisnąć i dodać do masy. Jeżeli cukinia ma grube ziarna, wydłubać miąższ łyżką. Doprawić pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem.

SOS POMIDOROWY:
Na patelni rozgrzać oliwę i ma małym ogniu zeszklić cebulę, nie rumieniąc. Następnie dodać posiekany czosnek, pomidory i ocet. Gotować na małym ogniu ok. 15 min., aż sos zgęstnieje. Poprawić solą, pieprzem i bazylią(ja używam Prymat).

Smacznego!:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !