Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem maggi i gotujemy kilkanaście minut na małym ogniu.
Odcedzamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy ostrożnie mała łyżeczką środku, by nie uszkodzić spodu. Zostawiamy tak 2-3 wierzchnie warstwy.

Robimy farsz:
Połowę wydrążonego miąższu drobno siekamy(reszta nie będzie potrzebna). Mięso mieszamy z drobno posiekanym boczkiem, cebulką, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, zieleniną i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Nadziewamy farszem cebule i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190\'C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !