Sposób przygotowania

Kasze mannę ugotować na mleku z 2 łyżkami masła i solą. Cebulę drobno posiekać i dusić bez rumienienia na łyżce masła. Ugotować 3 jaja na twardo, ostudzić i drobno posiekać. Ostudzoną kaszę wymieszać z 2 surowymi jajami, cebulą, posiekanymi jajkami, natką pietruszki i doprawić do smaku. Natłuszczonymi rękoma formować kotleciki, maczać w ubitym jajku i panierować w bułce tartej(ja używam Prymat). Smażyć na zloty kolor. Podawać z sosem. Polecam do tego sos pomidorowy.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !