Sposób przygotowania

Ciasto;Mąka, cukry, żółtka, margaryna zagnieść. Dodać mąkę z proszkiem i śmietanę. 1/3 ciasta włożyć do lodówki a resztą wyłożyć blachę z brzegami. Jabłka wymieszać z cukrem i cynamonem (jeżeli będzie dużo soku to odlać)wyłożyć na cieście. Ubić białka z cukrem dodać budynie w proszku wymieszać i wyłożyć na jabłkach. Na pianie ułożyć posypkę z reszty ciasta. Piec około 45min w 160 st.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super wyglada!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smakowite ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja jabłecznik zawsze bardzo chętnie i robię i jem.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    u mnie szybko znika
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawy przepis,jabłeczniki chyba nigdy nie "wyjdą z mody"
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !