Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisiele. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
10 malin rozgnieść widelcem . Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, rozgniecione maliny i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Biszkopt posmarowac masa, przyłożyć drugim biszkoptem. Werzch i boki posmarowac masą i udekorowac malinami i jezynami.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ładny torcik:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !