Sposób przygotowania

Szpinak myjemy, kroimy, oprószamy sola i zagniatamy, by puścił sok. Osączamy.
CEbule obieramy i kroimy w kostkę, Koperek myjemy, osączamy i siekamy. Fetę rozdrabniamy. Wszystko przekładamy do szpinaku. Dodajemy mleko, jajka i 3/4 szklanki oliwy. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Ciasto francuskie smarujemy z jednej strony oliwą. Połowę układamy w wysmarowanej oliwą formie, nakładamy masę szpinakową i przykrywamy pozostałym ciastem. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy godzinę w 180 stopniach

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !