Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy. Marchew ucieramy na tarce, paprykę i cebulę kroimy w kostke. Z pozostałych składników robimy sos: Olej podgrzewamy z cukrem, dodajemy potarty seler. Gotujemy ok 10 min i dodajemy sól,ocet,musztarde. Gotowym sosem zalewamy kapuste. Tak przygotowana surówka może stać w sloiku w lodowce nawet kilka tygodni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Kapustę zalewamy gorącym sosem, czy czekamy aż ostygnie?
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tak gorącym wtedy lepiej chwyci słoik i też troszkę zmiękczy kapustę nadając jej ciekawszego smaku ;) (spróbuję kiedy zimnym sosem, zobaczymy co wyjdzie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda niezwykle zachęcająco.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nigdy nie robiłam surówek do przechowywania, przepis brzmi ciekawie, a surówka ładnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    można by zrobić:)lubię takie gotowce ,wziąć,wyjąć,podać:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    apetyczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !