Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Pieczarki oczyszamy, kroimy w kostkę, wsypujemy do cebuli i smazymy. Odstawiamy. Na rozgrznym oleju smażymy mięso. Kapary osączamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wraz z cebulą i pieczarkami dodajemy di mięsa. Mieszamy i doprawiamy.
Makaron gotujemy porcjami 2-3 minuty w dużej ilości osolonej wody. Hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy. Nadziewamy mięsnym farszem i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Ser pkeśniowy kroimy w kostkę. W rondelku zagotowujemy śmietanę, dodajemy ser, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy, aż ser się roztopi. Rurki polewamy sosem i zapiekamy ok 20 min w temperaturze 200 stopni

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !