Sposób przygotowania

Kaczki myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przygotowaną z oleju, posiekanego czosnku, estragonu, majeranku, rozmarynu, soli i pieprzu oraz żubrówki. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Ścieramy na tarce warzywa, dodajemy zioła i gotujemy w 500 ml wody ok. 15 min. Dodajemy wino i zagotowujemy. Studzimy marynatę.
kaczki wkładamy do kamiennego lub szklanego naczynia i zalewamy marynatą. Odstawiamy na 12-24 h do lodowki i co jakis czas przekrecamy na druga strone. Nastepnie kaczki wyjmujemy z marynaty. Obsuszamy. Faszerujemy obranymi i wypestkowanymi owocami. Nafaszerowane kaszki zszywamy lub spinamy wykałaczkami i w brytfannie wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 2 h. W trakcie pieczenia polewamy ją powstałym sosem, a wytopion tłuszcz odlewamy łyżką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam bardzo smakowicie wygląda
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to kaczka?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !