Sposób przygotowania

Wszystkie składniki, oprócz oleju, należy zmiksować.. Ciasto odstawić na ok. 20. Po tym czasie na patelnie nalać 2 łyżki oleju(można mniej lub więcej z zależności od wielkości patelni) jak się ona nagrzeje nadmiar oleju wlac do ciasta ciągle mieszając by nie powstały grudki. Gdy już je przygogtujemu obieramy banany (można przekroić je wzdłuż), owijamy je w naleśnika i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240stopni (maksymalna temp.)aż będą przyrumienione i chrupkie. W tym czasie prażymy migdały, topimy czekolade. Po upieczeniu naleśników z bananem układamy je na talerz, polewany czekoladą (\"maziamy\"), obsypujemy migdałami i dodajemy bitej śmietany. Oczywiście całość podajemy na gorącym talerzu. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    brzmi fajnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Mam na niego ochotę ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam naleśniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznie wygladaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznie wygladaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !