Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piszynger

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie okrągłych wafli
jaja 3
niepełna szklanka cukru
kostka masła
mleko w proszku 6 łyżek mleka w proszku
kopiasta łyżka kakao
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piszynger

Jaja i cukier ubić na parze, wystudzić. W garnku utzreć masło, wsypać mleko w proszku, kakao, dodać aromat, piane ubita z jaj i wszystko razem zmiksować. Wstawić na godzine do lodówki. Schłodzonym kremem posmarować krążki wafli, ułożyć jeden na drugim, przykryć folią, obciążyć deseczką i odstawić w chłodne suche miejsce przynajmniej na 12 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 04.07.2011 23:38
och zjadłabym...
Magdalena80 09.11.2010 20:26
rewelacja
magical66 07.10.2010 16:56
pycha!!!
sirheron 19.09.2010 21:44
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak