Sposób przygotowania

1. masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie wymieszać z pianą z białek. 2/3 ciasta przełożyć do tortownicy, resztę do płaskiej blachy. Piec po mniej więcej 25 minut w 190 stopniach.
2. Porzeczki dokładnie umyć, osączyć, oberwać gałązki i szypułki. Pół szklanki owoców odłożyć, resztę zmiksować, przetrzeć przez sito, wymieszać z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z musem porzeczkowym.
3. Na ciasto nałożyć obręcz, wyłożyć masę śmietankową połączoną z całymi porzeczkami. Posypać pokruszonym plackiem ciasta, ostudzić. Ozdobić gałązkami porzeczek maczanymi w cukrze, schłodzić. (Można zamrozić)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !