Sposób przygotowania

Jajka wbić do naczynia, przelożyć do miski.Do tego samego naczynia nasypać mąki - tyle ile zajmowały jaja, i tyleż samo cukru.Najpierw zmiksować kogel-mogel do białości.Dosypując mąkę z proszkiem ciągle miksować do uzyskania puszystej masy.
Dużą blachę natłuścić i wylać ciasto biszkoptowe.Piekarnik nagrzać do 180-190\'C i piec ciasto 35 min.Wystudzić.
Zagotować 2 szkl. mleka z 0,5 szkl.cukru.Do gotującego wlać pozostałe mleko z wymieszanym proszkiem budyniowym.Gotować do zgęstnienia.Dobrze wystudzić.
Margarynę rozwiercić i dodawać do niej po łyżce zimnego budyniu, miksować, aż powstanie gładka masa.Schłodzić.
Galaretkę zrobić jak na opakowaniu, zmniejszając ilość wody.Wystudzić.
Owoce umyć, oddzielić od gałązki, odsączyć.
Chłodny biszkopt pokroić wzdłuż na 2 części.Spodnią ułożyć ponownie w blaszce, nasączyć połową kawy, rozsmarować warstwę marmolady i połowę kremu waniliowego.Powtykać owoce winogronu.
Nakryć drugą połąwą ciasta.Ponownie nasączyć pozostałą kawą, posmarować marmoladą, masą i ułożyć winogronka.
Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.Schłodzić kilka godzin w lodóce.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Boski ten torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela Kamila

    dziękuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    luna19

    ale pysznie wygląda ...:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    poezja smaku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    poezja smaku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !