Sposób przygotowania

Upiec biszkopt w tortownicy wg. przepisu Biszkopt (pieczemy dłużej ok. 30 minut), białka ubić z cukrem, wymieszać z kokosem i upiec również w tortownicy na złoty kolor (ok. 15 minut), biszkopt i kokos pozostawić do wystudzenia. Przygotować krem wg. przepisu na opakowaniu. Biszkopt przeciąć na dwa blaty, nasączyć mocno alkoholem - kokos również. Spód biszkoptu posmarować kremem, nałożyć kokos znów posmarować kremem, przykryć górną częścią biszkoptu. Boki tortu posmarować kremem i posypać kokosem wymieszanym z nitkami czekoladowymi. Sporządzić polewę - wg przepisu polewa czekoladowa i letnią polać wierzch tortu. Wierzch tortu udekorować pozostałym kremem.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pięknie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepiękny tort ja tez uwielbiam robić torty tylko nigdy takie śliczne nie wychodzą ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    dekoracja tortu - pierwsza klasa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !