Sposób przygotowania

Żelatynę włożyć na 5 minut do zimnej wody, aby napęczniała. Laski wanilii naciąć wzdłuż i wyskrobać z nich miąższ. Do miski włożyć żółtka, miąższ wanilii, cukier puder i cukier waniliowy, utrzeć wszystko na jednolitą masę mikserem. Żelatynę wycisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu, dodać do masy żółtkowej i wymieszać, wlać jogurt, ponownie wymieszać i wstawić na 5 minut do lodówki. 3/4 wiśni rozdzielić do 4 pucharków. Gęsty krem ubić na piankę i wlać do naczyń. Włożyć na godzinę do lodówki, po wyjęciu udekorować wiśniami i pokruszonymi biszkoptami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !