Sposób przygotowania

Kluchy ułożyć w garnku do gotowania na parze i podgrzać.
W rondelku zagotować syrop z brzoskwiń zmieszany ze śmietanką , wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie .Dodać masło. Poczekać aż się rozpuści. Mąkę rozrobić w ½ szklanki wody i wlać do rondelka. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Podawać kluchy z sosem .Dekorować np. kandyzowanymi wiśniami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    mniam! wygląda bardzo smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajny pomysl
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym takie zjadła! i za to masz mój głos :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !