Sposób przygotowania

Połowę cukru pudru i cukrem waniliowym. 125 ml. śmietanki ucierając zagotować. Gorącą wlać do żółtek, ubijać aż masa zgęstnieje. Podgrzać namoczoną żelatynę i dodać do niej gdy ostygnie resztę śmietanki. Połączyć z żółtkami. Ze sparzonych pomarańczy wycisnąć sok. Dodać sok do kremu i wymieszać go z ubitą z białek pianą. Najlepiej smakuje schłodzony, udekorowany plastrem pomarańczy. Krem świetnie pasuje do naleśników.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    pioge7

    lubię kremy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jadłam podobny w koktajl barze z naleśnikami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    trzeba spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !