Sposób przygotowania

Białka jaj ubić na sztywną pianę, następnie dodawać do nich na przemian po jednym żółtku, po jednej łyżce cukru i po jednej łyżce mąki pszennej, na koniec dodać proszek do pieczenia( łyżeczkę). Ciasto biszkoptowe rozsmarować na dużej płaskiej blasze i piec około 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Śmietanę schłodzić i ubić z fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Masą śmietanową posmarować biszkopt i zawinąć na kształt rolady. Odstawić w chłodne miejsce. Roladę można dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Szybka i pewnie bardzo smaczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam taki roladki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    uwielbia roladę z bitą śmietaną
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Szybka, smaczna- super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pyszna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !