Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę 1/2 szklanki mleka i miksować 3 minuty. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao i wymieszać łyżką.
połowe czekolady mleczenj i połowę czekolady gorzkiej pokroić w kostkę i dodac do ciasta.
Ciasto przełożyć do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu układać połówki śliwek bez pestek.
Piec w 180 stopniach ok 50 minut.
Resztę czekolady przełozyć do szklanej miseczki, Miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą i rozpuscić czekoladę dodając 2 łyżki mleka.
Upieczone ciasto wyjąć z formy, polać czekoladą i posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    wyglada przesmacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pysznie wygląda
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ale apetyczne....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    aż mi ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda mega apetycznie, bardzo lubię ciasta czekoladowe więc na pewno skorzystam z tego przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    helen

    Wyglada przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !