Sposób przygotowania

Migdały parzymy wrzątkiem i rozdrabniamy. Żółtka jaj, cukier i sól ucieramy z migdałami. Masę i mleko łaczymy razem i podgrzewamy by zgęstniały. Nie doprowadzamy do wrzenia. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do zupy. Mieszamy bardzo dokładnie, aby zupa była kremowa. Gotową zupę można serwować z groszkiem ptysiowym lub z wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Jeszcze nie jadłam zupy migdałowej, muszę spróbwać
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !