Sposób przygotowania

Przygotowujemy tortillas.Z podanych składników zagniatamy ciasto ,dzielimy je na dwie niewielkie kulki i zostawiamy na pół godz.Nasatepnie ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki,i smaszymy na natłuszcxzonej olejem patelni.Obrane pomidory cebule i czosnek miksujemy,przecieramy przez sito i podgrzewamy na patelni.Nastepnie wlewamy do rosołu.Na patelni podgrzewamy pokrojone na kawałki papryczki chilii ,dodajemy do rosołu ,podgrzewamy na małym ogniu,aby zupa nabrała aromatu.Dodajemy bazylje i tymianek.Na talerzach układamy pokrojony w kostke ser,kawałki tortillas i kawałki awokado.Zalewamy goracym rosołem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !