Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i ubijamy dalej.Dodajemy żółtka. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona ,zwalniamy mikser na pozycje 1 i wsypujemy mąkę ziemniaczana i tortową i proszek do pieczenia. Delikatnie łączymy ze sobą .Wylewamy ciasto do tortownicy.Pieczemy 35 minut w 160* C .Wcześniej rozpuszczamy galaretki wg. przepisu i krem również wg przepisu na opakowaniu. Upieczony biszkopt ,wystudzony przekrawamy na trzy blaty.Na pierwszy wykładamy prawie cały krem truskawkowy .Nakrywamy drugim blatem .Tężejąca galaretkę wylewamy przykrywamy trzecim blatem. Na wierzch smarujemy cienko krem i odrobinę galaretki.Można ozdobic owocami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Świetnie wygląda super pomysł na przełożenie tortu
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musiałam cos wymyślic na szybko, a smacznie.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zankomity przepis i super sie prezentuje:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    No i udało Ci się wymyślić coś fajnego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No i wymyśliłaś:) fajnie i słodko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !