Sposób przygotowania

Rozetrzeć mąkę, cukier i zimne masło palcami, dodać 3 łyżki lodowatej wody i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 30 min.
Jabłka pokroić na ósemki, włożć do rondla, wlać lyżkę wody, sok z cytryny, cynamon, cukier i dusić.
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć forme do tarty, posypać rodzynkami i rozłożyć jabłka. Reszte ciasta rozwałkować, po środku wytni otwór w kształcie gwiazdki, ciastem przykryć jabłka i skleić palcami spód i wierzch. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piecz ok 30 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Bardzo efektowna.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    zjadła bym taką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Apetycznie wygląda. Smakuje pewnie super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !