Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyj, każdą przetnij na pół, wyjmij pestki. Ułóż owoce jedną warstwą w dość szerokim rondlu, zalej winem. Doprowadź do wrzenia, wrzuć przeciętą na pół laskę wanilii i zmniejsz płomień.

Gotuj brzoskwinie przez około 15 minut, od czasu do czasu obracając. Pozostaw w garnku do wystudzenia. Następnie umyj truskawki i porzeczki. Pozostaw je przez jakiś czas na sicie, żeby dokładnie obciekły.

Brzoskwinie podawaj na płaskim talerzu obficie polane syropem z wina. Ułóż obok truskawki i porzeczki. Brzoskwinie można podać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie znam tego marsala

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !