Sposób przygotowania

maślaki oczyszczamy i kroimy na kawałki, gotujemy odpowiednia ilosc wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wsypujemy do patelni i zalewamy śmieatanką. Doprawiamy pieprzem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu az sos zrobi sie gesty.

Komentarze

  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam maślaczki! z chęcią zjadłabym z makaronem :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pysznee
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    maślaczki to najlepsze grzyby:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ja też tak uwazam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    oj z kluseczkami śląskimi poproszę porcyjkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne grzybki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dawno nie jadłam maślaków...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Maślaczki jedne z moich ulubionych ...a jeszcze w śmietanie....?!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !